Natuursteen reinigen / reconditioneren

Zijn er vlekken in uw natuursteen of heeft deze zijn kleur wat verloren? Dan is een grondige reiniging nodig.

Natuursteen reinigen of het verwijderen van vlekken uit een natuurstenen vloer moet met de nodige voorzichtigheid aangepakt worden. Schoonmaakmiddelen met een te hoge PH-waarde (zuurtegraad) kunnen de natuursteen ernstig beschadigen.

Verschillende soorten natuursteen dient te behandelen met een dieptereiniging wanneer ingetrokken vuil of oude was- of zeeplagen niet met reguliere schoonmaakmiddelen te verwijderen zijn. Denk hierbij aan natuursteen zoals vloeren, wanden, vensterbanken, gevels, trappen en bordessen.

  • Wij gebruiken altijd een product dat geschikt is voor jouw vloer. Er bestaan speciale producten voor basalt, Belgische hardsteen, Chinees hardsteen, blauw hardsteen, graniet, kalksteen, leisteen en marmer.
  • De juiste dosis van het product dient gebruikt te worden.
  • Een vloer van natuursteen moet niet alleen gereinigd, maar ook gevoed worden.

Cementsluiter verwijderen van natuursteen

Het kan zijn dat er na het voegen nog cementsluier – restant van cement – achterblijft op de natuurstenen tegels in je huis of op je terras. Als je er snel bij bent, kun je het restant met een vochtige doek afkuisen. Dat kun je enkel meteen na het voegen doen.

Als de cement al opgedroogd is, dan is het moeilijker te verwijderen en moet je heel nauwkeurig te werk gaan. Gebruik geen ruwe spons of chemische producten. Omdat er voor elke soort tegel specifieke methodes zijn om de cementsluier te verwijderen, val je het best terug op de expertise van een professional.

Uw natuursteen vloer beschermen

Na een grondige reiniging is het aan te raden uw vloer te impregneren. Bij het impregneren van natuursteen behandelen we het oppervlak met een impregneervloeistof of -crème. Doordat de poriën opgevuld raken ontstaat er een water- en vuilafstotende laag, daardoor wordt uw natuursteen makkelijker te onderhouden en minder gevoelig voor vlekken.

voor
Na

Meer weten? Contacteer ons

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of vraag.