Natuursteen impregneren

Bij het impregneren van natuursteen behandelen we het oppervlak met een impregneervloeistof of -crème. Doordat de poriën opgevuld raken ontstaat er een water- en vuilafstotende laag, daardoor wordt uw natuursteen makkelijker te onderhouden en minder gevoelig voor vlekken.

Wanneer natuursteen impregneren?

Zowel nieuwe als bestaande natuursteen kan geïmpregneerd worden. Bij het impregneren van bijvoorbeeld een nieuwe natuursteen vloer is het wel belangrijk om minstens 4 weken te wachten. Anders bestaat de kans dat de lijm en/of het voegmiddel niet voldoende opgedroogd en uitgehard zijn. Door vroeger te impregneren zou het vocht niet meer wegkunnen vanonder de tegel. In die eerste 4 weken is het aangeraden om geen zeep te gebruiken bij het poetsen.

Uw natuursteen impregneren heeft verschillende voordelen, zowel binnen- als buitenshuis;

  • de steen wordt minder snel vuil en er trekt geen vuil meer in de steen
  • een geïmpregneerde natuursteen is makkelijker te reinigen
  • geen groei van schimmels of algen op de stenen
  • minder aantasting door bijvoorbeeld zure regen
  • de steen behoudt langer zijn schoonheid

Werkwijze

Vooraleer je start met impregneren dien je je te realiseren dat de steen daardoor wat donkerder kan worden. Naast kleurverdiepend is er echter ook transparant impregneermiddel beschikbaar. Twijfel je over het eindresultaat, dan doe je er goed aan eerst te testen op een stuk afval of een stukje oppervlak dat niet zichtbaar blijft.

De natuursteen moet ook eerst grondig gereinigd worden.

Vloeibaar impregneermiddel wordt doorgaans met een lage drukspuit aangebracht. Daarbij is het belangrijk de juiste hoeveelheid, droogtijden en werkwijze te hanteren. Een onjuiste werkwijze kan voor vlekken of kleurschakeringen zorgen.

voor
Na

Meer weten? Contacteer ons

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of vraag.