Onaangename geuren verwijderen uit uw auto met een ozonbehandeling

Hangt er in uw auto een sigarettengeur of een andere onaangename geur? Zelfs het grondig reinigen van uw wagen is soms niet voldoende. De geuren bevinden zich in de diepste vezels van het interieur van uw auto. Met een ozonbehandeling worden deze vieze luchtjes geneutraliseerd en ruikt uw wagen weer als nieuw.

​Hoe gaat een ozonbehandeling in zijn werk?

Bij een ozonbehandeling wordt een ozon generator gedurende minimaal 4 uur in de wagen geplaatst. Dit toestel zet de zuurstof uit de omringende lucht om in ozon. De gegenereerde ozon deeltjes verspreiden zich tot in de kleinste hoekjes van uw wagen. De ozonmoleculen binden zich aan micro-organismen zoals virussen, schimmels en  bacteriën en neutraliseren deze. Hierdoor vallen deze uit elkaar in CO2 en water en bent u verlost van de geur die ze verspreiden.​

Kortom, na een ozonbehandeling van uw auto zal het interieur niet alleen frisser ruiken, maar ook aanzienlijk hygiënischer en gezonder zijn.

Echter heeft de geurbehanding wel een desinfecterende en ontgeurende werking, maar reinigt niet. Daardoor kunnen vieze geurtjes die diep in het textiel zitten na enkele weken terugkeren. Het is daarom aan te raden om samen met de geurbehandeling ook een dieptereiniging te laten uitvoeren.

Sigarettengeur verwijderen

sigarrettenrook auto

Sigarettenrook is een van de meest voorkomende oorzaken van geuren in het textiel van uw wagen. Heeft u de bedrijfswagen van een rokende collega gekregen? Of wenst u de wagen nog te reinigen voor u hem verkoopt. Dan is een ozonbehandeling de juiste keuze. Wanneer de wagen geen rookgeur meer heeft zal deze veel vlotter verkopen.

Behandeling van het ventilatiesysteem

Onaangename geurtjes zitten tot in het ventilatiesysteem. Om deze te bestrijden spuiten wij een reinigend en desinfecterend gas in de airco/verwarmingskanalen en laten dit circuleren. Dit gas heeft een langdurig effect en geeft een frisse geur aan uw interieur.

Ozon

Ozon is een gas dat aanwezig is in de atmosfeer. Een ozonmolecule bestaat uit 3 atomen zuurstof (chemische formule O3), in tegenstelling tot de gewone moleculaire zuurstof (O2) die uit slechts twee atomen bestaat. Ozon heeft een typische geur die ook waar te nemen valt bij elektrische ontladingen (in bijvoorbeeld oude kopieerapparaten).​

​Een ozongenerator kan door gebruik te maken van electrolytische ontladingen zuurstof (O2) omzetten in ozon.

Meer weten? Contacteer ons

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of vraag.