Wat is auto detailing

Auto detailing is meer dan snel de auto wassen en het interieur stofzuigen. Auto detailering is de uitvoering van een grondige reiniging, restauratie, en afwerking van een auto, zowel binnen als buiten, om de wagen naar showroom staat te brengen (reconditioneren).

 

Het interieur detailen

Interieur detaillering gaat om een diepe reiniging van het volledige interieur. In uw auto-interieur wordt een verscheidenheid van materialen gebruikt zoals synthetisch tapijt, vinyl, leer,  kunststoffen en andere. Verschillende technieken en producten worden gebruikt om deze te reinigen. Stofzuigen standaard en stoom, vloeistof en schuim chemicaliën, alsmede borstels worden gebruikt om vlekken op bekleding te verwijderen.

Het exterieur detailen

Het detailen van het exterieur omvat reinigen en herstellen of verbeteren dan de oorspronkelijke toestand van het oppervlak van afwerking van de auto, chroom, wielen en banden, en andere zichtbare componenten op de buitenkant van een voertuig. Een breed scala aan producten en technieken worden gebruikt om dit te doen op basis van het type oppervlak of de staat van het oppervlak.

 

Het verschil tussen detailen en schoonmaken

Autopoetsbedrijven hebben als doel zoveel mogelijk auto’s poetsen in zo weinig mogelijk tijd, het gaat hun om de kwantiteit en niet om de kwaliteit. Om een auto in zo weinig mogelijke tijd te laten glanzen gebruiken ze producten waar zogenaamde “fillers” in zitten, deze verbergen de aanwezige krasjes en hologrammen in de lak. Als u de auto ophaalt is het resultaat geweldig, maar na enkele weken en wasbeurten later bent u waarschijnlijk iets minder blij met het resultaat. De krasjes zijn terug en in het ergste geval heeft de autopoetser uw lak voorzien van hologrammen door een verkeerde techniek en producten te gebruiken. In dat geval is goedkoop duurkoop.

Een detailler bekijkt de lak van de auto grondig en bepaald aan de hand daarvan de volgende stappen. Waskrasjes worden echt verwijderd en grotere krassen worden minder zichtbaar als dat mogelijk is. Er worden geen onderdelen van de buitenzijde van de auto vergeten, banden, velgen, wielkasten, motorruimte, vrijwel alles komt aan bod (afhankelijk van de behandeling die u kiest).

De glans na een detail beurt zal mooier zijn en langer houden (mits een goed onderhoud). Een detailer doet dit uit passie voor het vak, en wil graag het best mogelijke resultaat behalen. We gebruiken enkel producten van hoge kwaliteit zoals: 3M, Colad, Henkel, Teroson

body magic logo
chemical guys logo
Cartec logo
Rosso logo
3M logo
colad logo
fixina logo
automagic logo
rupes logo
meguirs logo

Meer weten? Contacteer ons

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of vraag.