Polijsten (polieren) van autolak

Polijsten van uw carrosserie zorgt ervoor dat kleine krasjes in uw lak verdwijnen. Door deze vele minuscule krasjes in de lak ziet de kleur lak van uw wagen er dof uit. Het licht kaatst namelijk terug op de randen van deze krasjes met als gevolg dat de lak lichter lijkt. De krassen verwijderen zorgt voor het herstellen van de oorspronkelijke glans.

Krassen verwijderen (Swirls)

polijsten van autolakDie kleine krasjes worden ook wel “swirls” genoemd. Ze zijn vaak zeer oppervlakkig en niet voelbaar. Voor het blote oog zullen een paar krasjes niet opvallen, maar in veelvoud (e.a. honderden bij elkaar) zullen ze de lak uiteindelijk een dof uiterlijk geven. Swirls zijn vooral goed zichtbaar op donkere lak en bij fel zonlicht.

Stappen bij het polijsten

Bij het polijsten van uw carrosserie wordt er een korrel verwerkt met een machine op hoge toeren.structuur lak

Er wordt dus niet met een krasvullend product gewerkt, noch met een kleurmiddel, er wordt effectief een minimaal stukje blanke lak verwijderd. Dit gaat over minder dan 1%

Diepere krassen, die door de lak heen zijn gegaan, kunnen niet zomaar weg gepolijst worden. In deze gevallen van lakschade dient de kras eerst geschuurd en bewerkt te worden, waarna deze opnieuw (plaatselijk) gespoten moet worden. Voor u deze dure behandeling laat uitvoeren bij een carrossier kan u bij ons altijd navragen of de lak te behandelen valt door deze te polijsten.

Ook de koplampen van uw wagen kan u door ons laten polijsten

polijsten voor
polijsten na
lakschade voor
lakschade na
polijsten krassen autodeur voor
polijsten krassen handgreep autodeur na

Meer weten? Contacteer ons

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of vraag.