Koplampen laten polijsten

Koplampen polijsten herstelt de lichtsterkte van uw doffe of vergeelde koplampen. Tegenwoordig worden zo goed als alle wagens geleverd met plastic koplampen in de plaats van glazen. Deze zijn beter bestand tegen steenslag, maar krijgen het hard te verduren door UV-stralen, zout, chemische producten etc. Hierdoor kan het plastic vergelen en dof worden.

Soms is het zelfs zo erg dat de autoinspectie de wagen afkeurt door een slecht lichtbeeld of te weinig lichtopbrengst.

Polijsten of vervangen?

De meeste koplampen kan je niet zomaar vervangen. Bovendien loop je bij vervanging steeds het risico op het beschadigen van de aanwezige elektronica in de koplampen. Daarom is polijsten er van een betere optie om de lichtsterkte te verbeteren. Zo kan u opnieuw netjes en veilig de weg op.

​Behandeling

Koplampen polijsten is een secuur werk dat in verschillende stappen gebeurd. Doffe koplampen of koplampen die verkleurd zijn kunnen, wij weer zo goed als nieuw krijgen. Hierbij gaan wij als volgt te werk:

​Reinigen en ontvetten van de koplampen
​Aftapen van de carosserie
​Polijsten van de lampen in verschillende stappen
Nogmaals ontvetten van de lampen
​Aanbrengen van een duurzame coating ter bescherming

Houd ze nieuw

Als je de lampen in goede conditie wilt houden zul je ze 2 maal per jaar moeten polijsten. Ook brengen we steeds een duurzame coating aan zodat de lampen beter bestand zijn tegen de UV-straling en weersomstandigheden.


​De lichtsterkte van koplampen wordt uitgedrukt in Candela. De lichtsterkte van een gewone zaklamp is ongeveer 1 candela.

koplampen polijsten voor
koplampen polijsten na
koplamp polijsten voor
koplamp polijsten na
koplampen polijsten voor
koplampen polijsten na
koplampen polijsten voor
koplampen polijsten na

Meer weten? Contacteer ons

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of vraag.