Autokeuring strenger voor lichten en reflectoren

You are here: Home \ blog \ Autokeuring strenger voor lichten en reflectoren
3 januari 2020 ,

De autokeuringscentra gaan vanaf 1 december 2019 de gebreken aan lichten en reflectoren strenger beoordelen. Gebreken die nu nog tot een groen keuringsbewijs met een opmerking leiden, zullen binnenkort uitmonden in een afkeuring

Verkeersveiligheid

De strengere regels, die het gevolg zijn van de omzetting van een Europese richtlijn, moeten bijdragen tot een betere verkeersveiligheid, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). Er wordt wel een overgangsperiode van één jaar voorzien. 
“Om bestuurders niet op extra kosten te jagen, krijgen ze tot 30 november 2020 de kans om gebreken zo snel mogelijk te laten herstellen, zonder de herkeuringskosten”, beklemtoont de minister. In de praktijk zullen de bestuurders dus pas vanaf 1 december 2020 een rood keuringsbewijs krijgen bij een van die gebreken.

Koplampen polijsten

Een van de punten waar strenger op gecontroleerd zal worden is de lichtsterkte van de koplampen. Wanneer de koplampen onvoldoende sterk licht produceren kan je wagen dus afgekeurd raken.  

Tegenwoordig worden zo goed als alle wagens geleverd met plastic koplampen in de plaats van glazen. Deze zijn beter bestand tegen steenslag, maar krijgen het hard te verduren door UV-stralen, zout, chemische producten etc. Hierdoor kan het plastic vergelen en dof worden en zal de lichtsterke verminderen.

Wil je dit vermijden dan kan je de koplampen laten polijsten. Dit is een secuur werk en kan de koplamp definitief beschadigen indien dit niet correct uitgevoerd wordt. Vraag daarom raad aan een professional.

Meer weten? Contacteer ons nu voor een vraag of offerte.

Meer weten? Contacteer ons

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of vraag.