Lijkgeur verwijderen

Lichamen of kadavers in ontbinding laten een zeer indringende geur achter lang nadat het lichaam of kadaver is verwijderd. Bovendien wordt bloed, weefsel, kadavers, lichaamsvloeistoffen en resten als biologisch gevaarlijk beschouwd. Deze kunnen vaak zeer gevaarlijk zijn voor de gezondheid en het welzijn van uzelf en uw gezin of werknemers. Vanwege de onveilige aard van het opruimen van biologisch materiaal wordt het ten zeerste aanbevolen alleen voldoende opgeleide en gecertificeerde professionals deze werken te laten uitvoeren. Het zelf schoonmaken kan tevens ook als traumatisch worden ervaren. Ervaringen zoals een plaats delict, bloed, moord, zelfmoord en/of ontbinding van het lichaam zijn levensgebeurtenissen waar de meeste mensen niet op voorbereid zijn.

Opruimen van crime scenes

Lichaamssappen uit het ontbindende lichaam kunnen lekken en trekken vervolgens diep in hout, tapijt, en beton. Tegelijkertijd zorgen gassen ervoor dat de lijkgeur zich gaat hechten aan muren en plafonds. Deze residuen kunnen een zeer onaangename geur creëren, die blijft hangen zelfs nadat de ruimte waar de persoon is overleden blinkend schoon is gepoetst. Het ontbindingsproces kan zeer snel gaan in warme ruimtes.

Het is belangrijk om de geurbronnen die gerelateerd zijn aan de biohazards en ontbinding te identificeren en te elimineren. Dit is niet enkel belangrijk voor de gezondheid, maar ook om te verzekeren dat alle verontreinigingen volledig zijn verwijderd.

Gezondheidsgevaren van een lichaam in ontbinding

Een lichaam in ontbinding vormt een reëel  gevaar voor de gezondheid. Het is een biohazard omdat het een aantrekking en broedplaats biedt voor diverse gezondheidsrisico’s zoals:

  • Besmettelijke bacteriën of virussen
  • Gastro-enteritis
  • Aaseters zoals maden, muizen, kakkerlakken en mieren

Een lichaam dat gedeeltelijk in ontbinding is kan een potentiële drager zijn voor ziektes die worden overgebracht door lichaamssappen zoals cholera, hepatitis, en HIV. Het is daarom belangrijk om met het juiste beschermingsmateriaal te werken. Mondmaskers, beschermende kledij, handschoenen, … zijn noodzakelijk om het risico op besmetting te beperken. Het beschermingsmateriaal dient na de opdracht dan ook op een veilige manier vernietigd te worden.

Werkwijze

Afhankelijk van de plaats en het oppervlak van de verontreiniging passen wij verschillende behandelingen toe.

  • We verwijderen indien nodig de materialen die doordrenkt zijn met lichaamssappen. Deze worden zorgvuldig verpakt om ze op veilige wijze te kunnen vernietigen.
  • Een grondige dieptereiniging om tot diep zetels, of andere stoffen oppervlakken te reinigen
  • Een desinfecterende stoombehandeling om alles grondig te ontsmetten
  • Een ozon geurbehandeling om de indringende geur te neutraliseren en de omgeving te ontsmetten

Voor elke opdracht gebruiken wij specifiek beschermingsmateriaal en producten om onszelf en de omgeving te beschermen.

Voor wie werken wij?

Wij bieden onze diensten aan bij slachtoffer hulp, Politie, begraafnisondernemers, parket, OCMW. Er wordt telkens discreet te werk gegaan met het nodige respect voor de overledene. Heeft u vragen of wenst u een offerte? Laat dan niet na ons te contacteren.

Crime Scene Cleaning – Schoonmaak bij overlijden – Schoonmaak bij moord – Schoonmaak bij plotselinge dood – Bloed opruiming – Schoonmaak bij zelfdoding/ zelfmoord – Schoonmaak bij verzamelwoede/ hoarding – Schoonmaak bij ontbinding – Verwijderen van extreme geuren – Reinigen en schoonmaken van lichaamsvloeistoffen – Opruimen van industriële ongevallen – Biologische schoonmaak

Meer weten? Contacteer ons

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of vraag.