Professionele ontsmetting

Wat is desinfecteren?

Desinfecteren is het doden, inactiveren of verwijderen van ziekteverwekkende organismen, zoals bacteriën en virussen. Door deze micro-organismen te bestrijden, kunnen ze zich niet verder verspreiden. Desinfecteren dient te gebeuren direct na het reinigen van een oppervlak.

 

Eerst reinigen, dan desinfecteren

Voor een optimale hygiëne zorg je dat je het schoon te maken materiaal of oppervlak eerst reinigt met een reinigingsmiddel. Dit verwijdert het vuil en vet. Door deze vuil- en vetlaag te verwijderen, kun je hardnekkige bacteriën, schimmels en ziektekiemen die zich hieronder bevinden, goed bereiken met een desinfectiemiddel.

Daarom nemen wij altijd eerst de bron van de vervuiling weg. Deze kan ongedierte zijn of een sterk vervuild sanitair. Voor het desinfecteren van sanitair kan het nodig zijn eerst een dieptereiniging uit te voeren.

De tweede stap is desinfecteren. Met een desinfectiemiddel kun je hardnekkige bacteriën, schimmels en ziektekiemen verwijderen. Een reinigingsmiddel doet dit niet. Een oppervlak lijkt na het gebruik van een reinigingsmiddel misschien schoon, maar is dit dus niet altijd!

desinfecteren

Geef bacteriën en virussen geen kans

Een zaak krijgt dagelijks veel klanten over de vloer, die elk mogelijke bacteriën en virussen met zich meebrengen.

De meest voorkomende virussen zijn

  • Coronavirus (COVID-19)
  • Legionella
  • E.coli-bacterie
  • Griepvirus
  • Varkensgriep
  • Norovirus

Controle en preventie van besmettingen

Ons doel is om besmettingen te vermijden. Daarom is het belangrijk om onmiddellijk te reageren om de verspreiding en de uitbraak van ziekten te vookomen.

De uitbraak van besmettelijke ziekten gebeurt vaak in drukbezette plaatsen zoals kantoren, hotels, supermarkten, voedselverwerkende bedrijven, ziekenhuizen en rust- en verzorgingstehuizen. Een besmetting kan op elk moment plaatsvinden. Daarom is het belangrijk om er constant voor te zorgen dat – door een hoge hygiënestandaard na te leven, bijvoorbeeld door een regelmatige en volledige ontsmetting – de kans op een uitbraak wordt vermeden.

 

Onze desinfectie service omvat enerzijds een volledige reiniging en anderzijds een goedgekeurde, innovatieve oplossing zoals verneveling. Op deze manier zorgen we er ook voor dat moeilijk te bereiken plaatsen en grote ruimtes kunnen gedesinfecteerd worden op een snelle, veilige en efficiënte manier, bovendien met een minimale hinder.

U kan uw zaak, uw klanten en uw medewerkers extra beschermen tegen deze besmettingen door een regelmatige desinfectie te laten uitvoeren. Wij bieden onze ontsmettingsdiensten aan in verschillende sectoren: tuinbouw, landbouw, veeteelt, horeca, industrie, …

 

HACCP


haccp logo

HACCP is de huidige preventieve referentiemethode.  Door het volgen van haccp waarborgen wij de hygiënische veiligheid van uw voedselproducten. Het toepassen van deze methode is wettelijk verplicht. AquaBlue reinigt uw installaties steeds volgens de huidige HACCP richtlijnen. We zijn hier voor gediplomeerd en kennen dus de regelgeving tot in de puntjes.

 

 

 


Meer weten?

Wilt u meer weten over onze werkwijze of wenst u een offerte? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Meer weten? Contacteer ons

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of vraag.