Dakgoten reinigen

Afgevallen bladeren, takken, mos en vuil verstoppen de goot en waterafvoer. Zeker als je in een bosrijke omgeving woont of wanneer er bomen dicht bij je huis staan kunnen uw dakgoten snel vervuild raken. Dit kan leiden tot onaangename verrassingen.

Een verstopte dakgoot verhinderd het water om vlot weg te stromen. Zo blijft het staan in de dakgoot of kan de dakgoot overlopen. Doordat het water in de goot blijft staan, krijgt de dakgoot meer gewicht te verduren. Een slecht onderhouden dakgoot kan daaronder bezwijken. Dit maakt het minder veilig om eronder te lopen.

Door verstopping loopt er water over op je gevels. Hierdoor ontstaan kunnen er schimmels en vochtplekken op de muren ontstaan. Bij een houten gevelbekleding kan het zelfs leiden tot houtrot. Komt er water onder het dakbeschot terecht, dan kan je te maken krijgen met lekkages in huis.

dakgoot reinigen

Je kan het reinigen van uw dakgoten het best uit besteden aan een vakman. Deze beschikt namelijk over kwalitatief reinigingsmateriaal, stevige hoogtewerkers en kennis van de wetgeving (nodig bij vogelnesten in de dakgoot). Hij verzekert je daarbij van een correcte reiniging en bescherming van je dakgoot. Zo hoef je ook zelf geen risico’s te nemen door op een ladder te staan zonder het nodige beschermingsmateriaal.

 

Periode en frequentie dakgoot onderhoud

Meestal gebeurt de schoonmaak van een dakgoot in het najaar, omdat dan de afvallende blaadjes in je dakgoot belanden. De voorwaarde is dan wel dat het niet vriest. Ook in het voorjaar is je dakgoot reinigen een goed idee. Zo maak je je dakgoot minder aantrekkelijk als nestplaats voor vogels.

Je laat je dakgoot best elk jaar schoonmaken. Woon je in een bosrijke omgeving, dan is dat minstens twee keer per jaar.

Prijzen

Elk huis is anders. Voornamelijk het aantal dakgoten en de bereikbaarheid spelen een grote rol. Wil je graag een vrijblijvende offerte op maat? Laat dan zeker niet na ons te contacteren. Wil je naast uw dakgoten te laten reinigen ook uw ramen laten wassen? Lees dan hier meer over ramen wassen.

Meer weten? Contacteer ons

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of vraag.