Corona: Schoonmaak en hygiëne

Door het coronavirus (COVID-19) is het van het grootste belang om – naast een degelijke handhygiëne – grondig te poetsen en te desinfecteren. Het correct uitvoeren van reiniging en desinfectie voorkomt verdere besmetting en beschermt jou en je omgeving. Dit zal ook in de toekomst, wanneer de piek van besmettingen voorbij is, belangrijk blijven.

Hoe verspreidt het corona virus?

Het coronavirus verspreidt zich van mens op mens via kleine druppeltjes die bij hoesten en niezen vrijkomen. Via die druppeltjes komt het virus terecht in de lucht, op voorwerpen en oppervlakken. Wie die druppeltjes inademt of via de handen in de mond, neus of ogen binnenkrijgt, kan besmet raken met het virus.

Extra schoonmaak om het virus te bestrijden

Het coronavirus is gevoelig aan alle traditioneel gebruikte ontsmettingsmiddelen, echter heeft een schoonmaakmiddel met minstens 70% ethanol het grootste effect. Tijdens de schoonmaak gaan we contactpunten zoals toetsenborden, trapleuningen, deur- en liftknoppen extra reinigen.

Ook in uw (dienst) wagens is het belangrijk er een goede hygiëne op na te houden. Het is dan ook belangrijk om oppervlakten waar we vaak mee in contact komen, zoals het stuur, de versnellingspook, … regelmatig te ontsmetten. Ook het regelmatig reinigen van de airconditioning is geen overbodige luxe. Een slecht onderhouden airco is een broeihaard voor bacteriën

Daarnaast reinigen wij uw gebouwen, bussen, traphallen, publieke plaatsen, treinen enz.

Wij kunnen voor u deze oppervlakken op een door u te kiezen frequentie reinigen met de nodige beschermingsmaatregelen en de juiste schoonmaak producten. Neem contact  met ons op voor meer informatie.

Meer weten over het Coronavirus?

Wenst u meer informatie over het coronavirus? Dan kan u altijd terecht op de website van de federale overheidsdienst volksgezondheid

https://www.info-coronavirus.be/nl

Meer weten? Contacteer ons

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte of vraag.